هم گام با گذشت زمان تعداد سالمندان نیز افزایش مییابد؛ به طوری که در سالهای اخیر شاهد رشد چشمگیر سن پیری در ایران و جهان میباشیم. در حال حاضر کشور ایران با سرعت بالا به سمت سن سالمندی پیش می رود. در جهت تامین منابع کشورهای در حال توسعه نیز قادر به تامین امکانات مالی، درمانی، بهداشتی و رفاهی همه سالمندان نیستند. دولت و نهادهای ذیربط باید با جستجوی مشکلات این قشر از جامعه دامنه فعالیت خود را گسترده ساخته و سالمند و خانواده را برای مراقبت مناسب آماده کنند.
خانوادههای سنتی و سالمندان
در گذشته خانوادهها به صورت سنتی و گسترده زندگی میکردند. خانواده در حالت سنتی، احترام خاصی برای سالمندان قائل است و سالمند در این خانواده همچنان احساس قدرت و بزرگی مینماید. رسیدگی به امور بهداشتی و سلامتی سالمندان در خانوادههای سنتی بر عهده فرزندان میباشد. فرزندان به والدین خود احترام خاصی میگذارند، بیمهری و طرد سالمند در این خانوادهها به شدت مورد نقد و انتقاد دوستان و فامیل قرار میگیرد. سالمندان در خانواده از سلامت روان خوبی برخوردار هستند.
سالمندان و جوامع پیشرفته
با صنعتی شدن جوامع، مردم برای امرار معاش به شهرها رفته و در مشاغل مختلف مشغول به کار شدند. شهرنشینی مجال مصاحبت و همنشینی را از خانوادهها گرفته و سبک زندگی را تغییر میدهد. سبک زندگی در جامعه صنعتی از فرم گسترده به حالت هستهای تغییر نموده و تعداد اعضای خانواده کوچکتر گردید.
در شکل هستهای دیگر جایی برای پدربزرگ و مادربزرگ نیست و خانواده شامل پدر، مادر و فرزند میباشد. همچنین به دلیل مشغله فراوان فرزندان، والدین در تنهایی به سر میبرند. با گذشت زمان و وارد شدن به سن سالمندی علائم و نشانههای کهولت سن در افراد پدید میآید و با مشکلات فیزیولوژیکی فراوانی روبرو میشوند.
مشکلات جسمی سالمندان
عوارض گوناگون دستگاههای حیاتی بدن از جمله افزایش فشار خون، کاهش حواس پنجگانه، سستی در سیستم عضلات و اسکلت و دفورمیتیهای شایع ستون فقرات و مفاصل و حتی پوکی استخوان، ضایعات انسدادی مزمن ریوی، اختلال و تهویه، تنگی تنفس، مشکلات گوارشی همچون اختلال هضم و جذب و یبوست از دیگر معضلات همه گیر سالمندان میباشد. عوارض سیستم ادراری و تناسلی نیز از شیوع قابل توجه برخوردار است، نیازمند شناخت، آموزش پیشگیری و اقدام مراقبتی درمانی است.
مشکلات روانی سالمندان
با پدیدار شدن علائم جسمانی و مشکلات جسمی در سالمندان، کم کم توان انجام دادن کارها از آنها سلب میگردد. افرادی که سالها در فعالیتهای مختلف حضور داشته و مورد تکریم و احترام اطرافیان بودند، خود را ناتوان و منزوی میبینند. در این شرایط آثار روانی همچون افسردگی، دمانس، دلیریوم و مشکلات روحی و روانی در سالمندان به وجود میآید. در این شرایط حمایتهای اجتماعی و خانوادگی، از مواردی هستند که از اهمیت ویژهای برخوردار میباشند.
خدمات پرستاری به سالمند در منزل
شرکت خدمات پرستاری نیکو حامیان ایرانیان با بیش از ده سال تجربه مفید در این زمینه آماده ارائه خدمات به همشهریهای خود در سطح استان تهران و البرز میباشد.این شرکت با شناخت مسایل و مشکلات سالمندان و با بهرهمندی از کارشناسان مجرب مشاوره لازم جهت استفاده از این خدمات را برای شما عزیزان فراهم میآورند.
پرسنل پرستاری و مراقبتی شرکت خدمات پرستاری نیکو حامیان، تحت نظارت مستقیم شرکت بوده وآموزشهای لازم را به دست آوردهاند. شما هم میتوانید جهت اخذ خدمات مراقبتی برای سالمند خود با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
خدمات مراقبت از سالمند در منزل
خدمات مراقبتی و همراهی سالمندان مستقل در منزل شامل: خدمات مراقبتی سالمند، بررسی وضعیت تغذیه، آشپزی، همراهی، کمک در امور منزل، برنامه گردشگری، تماشای تلویزیون، فیلم، سریال، فوتبال، اخبار ورزشی، همراهی جهت خرید، ایمن سازی منزل و خدمات رفاهی دیگر
سالمندان تمایل دارند در جمع خانواده و دوستان خود باشند. در این حالت سالمند از سلامت روان بالایی برخوردار بوده و احساس شادمانی و رضایت خاطر دارد.
تلفنهای تماس:
پونک و غرب تهران: 02144488721
شمال و شریعتی: 02186036908
مرکز: 02166376179
02166353398
همراه: 09102011182